Venice -- om bandet Venice

Venice —

Huskeliste / Roskilde-huskeliste

Modebevægelsen har begået en lille artikel om, hvad de danske modebloggere har med på deres huske-/pakkeliste til Roskilde Festival. I bunden af indlægget er en mere udtømmende oversigt over ting og sager, man med fordel kan overveje at ta' med.

venice_danish_rock_band_venice.jpg

Det danske band Venice har spillet paa Københavns største og mest anerkendte scener — Vega, Rust, Pumpehuset, Stengade, loppen, Park Café. Musikalsk trækker Venice på både skandinaviske og britiske rocktraditioner. Ifølge bandet selv ligger musikken genremæssigt et sted mellem glam rock og organisk post-britpop. Venice har primært fungeret som liveband — og det er først i 2009, at der vil forelige et egentligt album fra deres hånd. Venice har spillet i efterhånden 10 år.

Læs også: Bliv pantsamler på Roskilde Festival 2010.

Nyheder om Venice

20. april 2009
venice_livekoncert.gif
Venice inviterer dig med i øvelokalet til livekoncert i aften!!!

30. marts 2009
Venice publicerer ny artikel paa et af landets foerende musikcommunities — Bandbase. Laes artiklen her — Naar rocken og bloggen gaar hand i haand.

24. februar 2009 —
Venice skyder et social media/blogprojekt i gang med et introduktionsindlæg af Morten Kistrup. Idéen er at gå i dialog med fans og musikinteresserede om launchen af bandets debutalbum, Sober.

20. januar 2009 —
Venice arbejder for tiden på et nyt album.

27. januar 2009 —
Venice indgaar utraditionelt promotionsamarbejde.

3. februar 2009 —

venice_album_sober_2009.jpg

Sloeret er blevet loeftet for navnet paa Venice' nye album — Sober er tilten. Lyt til smagsproever fra albummet paa Venice' Myspace side. Numrene, der kan lyttes til, hedder Sober, The Kill, Taste Your Body & It Won't Escape Those Lips.

Venice og blogprojektet

venice_blog_project.gif

Morten, der er forsanger i bandet, introducerer blogprojektet således:

"Undertegnede er sanger i det danske band Venice og historien her er ganske enkel: Vi har tænkt os at anvende ”blogging-mediet” i forbindelse med udgivelsen af vores debut-album. Hensigten er, at interesserede (hvis der skulle være sådanne derude) kan følge med i processen indefra op til pladens release (forventet ultimo april 2009): Hvad leder op til en pladeudgivelse? Hvad mener musikerne? Hvordan bliver projekt Venice forklaret udenom pressemeddelelser etc.?"

Blogprojektet er udviklet i samarbejde med et kreative positioneringsbureau Battle & Bounce. Jannick Blaksmark, MD, har i en artikel om mulighederne for brug af sociale medier forbindelse med promotion af musik givet følgende baggrund for eksperimentet:

“De fleste pladeselskaber, promotionbureauer og uafhængige bands har prøvet det – at tilrettelægge, producere og eksekvere en traditionel promotionstrategi bygget op om en godt vinklet pressetekst. Har du prøvet det, har du nok også prøvet at sidde og vente på, at det omfattende udsendingsarbejde til journalister og medier kaster en anmeldelse af sig. Glæden er stor, når arbejdet bærer frugt, og en journalist eller to skriver om dit hjertebarn, men desværre bliver den umiddelbare eufori ofte erstattet af en tom fornemmelse, når det ønskede mediehype aldrig rigtig indfinder sig. […] Vi vil påvirkes af andre, men vi vil også selv have indflydelse på den store fælles meningsdannelse, der finder sted på de sociale platforme. Tiden, hvor få kernepersoner på de største medier med stjerner og hjerter sad som gatekeepere for, hvad masserne skulle lytte til, er ovre. Medierne er blevet alle mands eje. Brug dem - det er slet ikke så svært”

Læs også: Hvilket webhotel til musikblogs?

“Som udgangspunkt skal de sociale medier betragtes som en måde at komme tættere på fans og potentielle købere. Det er et dialogværktøj, hvor man i øjenhøjde har mulighed for at interagere med sine fans – give dem en personlig anbefaling til, hvorfor du og din musik er et interessant bekendtskab. Samtidig er det en platform, hvor også dine fans kan ytre sig om kvaliteterne (eller manglerne på samme) ved din musik. Men er det vigtigt? Ja, i høj grad! Som det forholder sig med mange andre produkter i dag, forgår en større og større del af musiksalget online. Købsprocessen af musik ligner i dag til forveksling den, som vi møder ved andre onlinekøb. Når vi indledningsvis er blevet bekendt med et produkt, et band eller et musiknummer, søger vi i dag anbefaling hos fremmede på nettet, før vi foretager vores køb. Hvad har andre skrevet om produktet, hvor meget hype er der om det, og i hvilken kontekst bliver det præsenteret, er vigtige parametre, når vi vælger at foretage et musikkøb. 48% af alle aktive internetbrugere (bemærk ”internetbrugere” – ikke kun musikkøbere!) søger faktisk anbefalinger fra anden part på nettet, inden de foretager musikkøb, og 59% har selv aktivt deltaget i at anmelde musik på nettet (Universal McCann Sep 2008).

Venice består af følgende musikere

Morten Kistrup: Sang

morten_kistrup_venice.jpg

Blogposts af Morten:
Interview med Morten Kistrup
Glam rock uden glam!
Organisk post-britpop
Venice uden for pressemeddelelsen

Mark Rosenby: Bas -

mark_rosenby_venice.jpg

Blogposts af Mark:
Liverpool & Frokostklubben
Indie rock?
Nedture, opture & konspirationsteorier

Søren Wikke: Trommer

soeren_wikke_venice.jpg

Blogposts af Soeren Wikke:
Dialog, ikke monolog!

Tobias Overgaard: Guitar

tobias_overgaard_venice.jpg

Anmeldelser af Venices udgivelser

Thomas Søie, Berlingske Tidende

Thomas Søie skrev om Venice’ debut 6-track EP You Don’t Even Know Me: ”På redaktionen anmelder vi normalt kun hele albums. Men kvalitet må nødvendigvis have forrang for dogmer… Venice spiller sig pompøst, prætentiøst og ikke mindst overlegent igennem seks mere end gedigne britisk inspirerede rockkompositioner”.

Kasper No Behrens, producer, om Venice

”Venice levels the greatest pop- and rock stars of Scandinavia, and they have come so far through hard work and intelligent exploitation of each member’s individual talent. They’ve got the songs, the talent and the discipline – an explosive cocktail, that’s only granted the few! […] Venice differ from other artists in being an unusually coherent band, playing extremely well together. They’ve got that ’basic swing’, that one can only get through having shared almost everything day by day, year by year. And then they’ve actually got something on their mind, that isn’t empty phrases and shallow pop doo-wa-diddys"

”Venice er på niveau med de største skandinaviske pop-navne, og de er nået dertil gennem benhårdt arbejde og en begavet udnyttelse af hvert enkelt medlems individuelle talent. De har sangene, talentet og arbejds-disciplinen – en sprængfarlig cocktail, det kun er de største forundt. […] ”Venice adskiller sig fra andre kunstnere ved at være usædvanligt godt sammenspillet, og de mestrer det dér grund-swing, man næsten kun kan få ved at have delt alt dag efter dag, år efter år. Og så har de rent faktisk noget på hjerte, som ikke er tomme floskler og smarte pop-vendinger."

Venices diskografi

2004 — EP: You Don't Even Know Me

venice_ep_you_dont_even_know_me_2004.jpg

I tæt samarbejde med producer Kasper No Behrens [Salem, Portland, Monopol, red.], blev begge numre ("Light In Your Eyes” og ”Wild Dog") undfanget paa en svensk ødegård under et voldsomt uvejr, der påvirkede hele produktionen og udsatte hjemrejsen på ubestemt tid. Numrene emmer af Skandinavien.

2003 — Venice var med på Soundvenues første compilation-cd med nummeret So Tight

venice_so_tight_soundvenue_compilation_01_2003.gif

Soundvenue, der i dag er et af Danmarks foerende musikblade, udgav der foerste compilation-cd i 2003. Venice fik lov at afslutte compilationen med nummeret So Tight.

Venice-koncerter gennem årene

22/07-06 - ”Sommer rock” at Café Nemoland, Christiania

31/03-06 - Barock, Odense

16/03-06 - Rust, CPH

21/01-06 - The Rock, CPH

22/07-05 - Loppen, CPH

07/06-05 - For Sejl i 1000 år, Odense

09/04-05 - Rytmeposten, Odense

12/03-05 - Stengade 30, CPH

15/01-05 - Rust, CPH

04/06-04 - Rytmeposten, Odense

18/03-04 - Rust, CPH

31/01-04 - Templet, Lyngby

13/09-03 - Park Café, CPH

12/09-03 - Vershuset, Næstved

22/07-03 - Langelands Festivallen

01/02-03 - Melody Maker Awards at Pumpehuset, CPH

21/12-02 - Musicvideo releaseparty at Rust, CPH

17/08-02 - Rust, CPH

05/09-02 - Park Café, CPH

04/10-02 - Club Krunch, CPH

08/11-02 - Templet, Lyngby


Arkitektur af Bergholt
Besøg også Mediebevægelsen.dk -- uafhængige medier
medie-bevaegelsen-logo-260.jpg

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License